top of page

Als psychosociaal therapeut bied ik persoonlijke ondersteuning en begeleiding bij levensvragen en veranderverlangen.

20210919_182154 - kopie.jpg

Wat heb ik je te bieden?

Het gesprek is de basis van mijn begeleiding. Daarin help ik jou om jouw hulpvraag te verkennen en te verhelderen. Je krijgt ruimte om op verhaal te komen. Daarmee bedoel ik dat je kan vertellen wat er is gebeurd, in het verleden of recent, en hoe dat je nu bezighoudt en beïnvloedt. Met op verhaal komen bedoel ik ook dat je zelf goed inzicht krijgt in jouw verhaal. Je wordt je meer bewust van patronen en jouw manieren om met (moeilijke) situaties om te gaan. Ook gaan we op zoek naar ‘steunbronnen’. Wie of wat helpt jou? Je verhaal wordt gekleurd door de betekenis die jij er aan geeft. Dat kan rust en onrust brengen, inzicht en ook verwarring. Het mag er allemaal zijn. Het doel is te komen tot heling, aanvaarding, zelfacceptatie en voor jou passende keuzes. Dan kan het zomaar zijn dat je in je verhaal meer ruimte ontdekt.

Ervaringsgerichte oefeningen helpen je dichter bij je gevoel te brengen. Je gevoel geeft belangrijke informatie over hoe het met je gaat en geeft richting aan wat je wilt. Ik help je daar contact mee te maken en er woorden aan te geven, zodat je je meer bewust wordt van wat goed is voor jou! Het gevoelde mag een plek krijgen, zodat het ruimte krijgt om te verzachten.

‘Ik wil proberen die te zijn die er in me nog naar volle ontplooiing zoekt en ik zal me steeds weer laten verwarren om misschien tot een groter zekerheid te komen en er evenwicht ontstaat.’
~ Etty Hillesum

bottom of page