top of page

Achtergrond

 

Mijn naam is Anja van Diggele. Ik ben afgestudeerd als psychosociaal therapeut aan de Sociale Academie in Utrecht. In mijn opleiding was de persoons- en ervaringsgerichte benadering het uitgangspunt. Naast mijn praktijk werk ik voor de Jeugdgezondheidszorg.  Vragen over mensontwikkeling, ouderschap, hechting, gezinsdynamiek, verlieservaringen, puberteitsvragen en de daarbij horende levensvragen/-zorgen zijn onderdeel van mijn dagelijks werk en vormen een brede basis voor mijn begeleiding. Verder ben ik geschoold in mindfulness (kidstrainer) bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en de Schipmethodiek (begeleidingsmethodiek gericht op (v)echtscheiding).

IMG-20220227-WA0004 (002).jpg

‘Al blijft ons een nauwe straat waardoor we mogen gaan, boven die straat blijft toch de hele hemel.’
~ Etty Hillesum

Wat beweegt en inspireert mij?

 

Ontdekken, verwonderen en verbanden leggen maken me blij. Gastvrijheid noem ik mijn kernkwaliteit. Gastvrij zijn betekent voor mij ook: onderdak bieden voor je vragen en een gemakkelijke plek en ruimte creëren om op verhaal te komen.

Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Hoe gaan we als mensen om met wat we tegenkomen op ons levenspad? Wat beweegt ons, wat helpt ons en hoe komen we tot recht? Deze levensvragen of zingevingsvragen hebben ook betrekking op mezelf. Literatuur, natuur en mensen zijn bronnen van inspiratie voor mij. Daarin heb ik ook zo mijn ‘richtingaanwijzers’ mogen ontmoeten. 

Mijn visie op het leven is zoveel mogelijk recht te doen aan de ander aan de wereld en aan mezelf.

 

Ik lees dit terug in het dagboek en de brieven van Etty Hillesum. Op mijn site lees je enkele citaten van haar. Etty is een jonge Joodse vrouw die tijdens de dreiging van de Tweede Wereldoorlog worstelt met grote maar ook met alledaagse levensvragen. Over haar betekenis in de wereld.  Dit in een wereld die haar steeds meer beperkte. De manier die zij koos om met deze omstandigheden om te gaan, is een voorbeeld voor mij.

bottom of page