top of page

Levensvragen. Veranderverlangen.

Heb je het gevoel dat het leven niet meer als vanzelf gaat? Voel je je uit evenwicht, of wil je meer inzicht in je manier van doen of reageren?

Ieder mens leert door ervaringen. Dit kunnen mooie en moeilijke ervaringen zijn. Jouw ervaringen en hoe je ze beleeft (hoe je ze kleurt), vormen jouw levensverhaal. Door ervaringen, in relatie tot anderen, leer je wat belangrijk voor je is en hoe je het beste met allerlei situaties om kan gaan. Zo maak je een keuze in wat goed voor je is en wat niet. Waarschijnlijk doe je dat steeds op dezelfde manier en vaak in een zelfde patroon. Deze patronen kunnen passend en helpend zijn, ze zijn je vertrouwd. En soms zou je het wel anders willen. Je voelt dat het niet meer past, misschien beklemt of frustreert het je.

Levensvragen of veranderverlangen kunnen gaan over je eigen ontwikkeling, relaties, ouderschap of werk. Ook een grote levensgebeurtenis, waarbij je verlies ervaart, vraagt soms om meer ondersteuning.

Loop je vast en lukt het onvoldoende om zelf,  of met hulp uit je omgeving, weer verder te kunnen, dan kan psychosociale therapie iets voor jou zijn.

Welk verlangen wil jij serieus nemen of heeft meer aandacht nodig?

‘Heb je vragen lief! De vragen moeten toch een onderdak hebben, moeten toch een plek vinden, waar ze kunnen strijden en tot rust komen.’
Vrij naar R.M. Rilke

bottom of page